У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про Диплом та Почесний знак лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка

( Із змінами, внесеними згідно з Указом Президента N 932/2010 (932/2010) від 04.10.2010 )
1. Затвердити описи Диплома та Почесного знака лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка (додаються).
( Стаття 2 втратила чинність на підставі Указу Президента N 932/2010 (932/2010) від 04.10.2010 )
3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 6 березня 2009 року
N 126/2009

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 6 березня 2009 року N 126/2009

ОПИС

Диплома лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка

Диплом лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка (далі - Диплом) являє собою папку темно-синього кольору, на лицьовому боці якої вміщено зображення малого Державного Герба України та розташовано напис "Диплом лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка". По периметру папка облямована лиштвою з тисненим зображенням лаврового листя.
Розмір папки 220 x 317 мм.
Внутрішні сторони Диплома мають вклейки зі сріблястого картону розміром 210 x 310 мм. По периметру вклейки прикрашені орнаментом із лаврового листя золотавого кольору.
На лівій вклейці вміщено зображення автопортрета Тараса Шевченка в молодому віці в обрамленні рослинного орнаменту.
На правій вклейці у верхній частині - зображення малого Державного Герба України і надрукований під ним на тлі фонового зображення Почесного знака лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка текст темно-краповою фарбою: "Національна премія України імені Тараса Шевченка" у чотири рядки, під ним чорною фарбою - "Указом Президента України ___" (вказуються дата видання і номер Указу) у два рядки, нижче темно-краповою фарбою - "присуджена" та прізвище, ім'я, по батькові лауреата в родовому відмінку із зазначенням номінації, в якій присуджено премію.
У нижньому лівому куті правої вклейки напис чорною фарбою: "Голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка". Праворуч - вільне місце для підпису голови Комітету та печатки.
Глава Секретаріату
Президента України
В.БАЛОГА

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 6 березня 2009 року N 126/2009

ОПИС

Почесного знака лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка

Почесний знак лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка (далі - Почесний знак) виготовляється з жовтого металу і має форму круглої медалі з барельєфним зображенням Тараса Шевченка (автопортрет у молодому віці), обрамленим подвійними пружками і просічним вінком рослинного орнаменту.
Усі зображення і написи рельєфні.
Діаметр медалі - 32 мм.
На зворотному боці медалі по колу написи: у верхній частині - "Національна премія України", у нижній - "імені Тараса Шевченка" і вигравіруваний порядковий номер Почесного знака.
Медаль за допомогою кільця з вушком з'єднується з фігурною колодкою у формі банта, обтягнутою стрічкою синього і жовтого кольорів. У центрі колодки розміщено зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого на тлі зображень гілок калини та пензля і пера.
Розмір колодки - 24 x 18 мм.
На зворотному боці колодки - застібка для прикріплення Почесного знака до одягу.
Глава Секретаріату
Президента України
В.БАЛОГА