ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
XXIX сесія XXIII скликання

РІШЕННЯ

від 28.02.2002 р. м.Харків

Про упорядкування утримання існуючих кладовищ
"Олешки", "Бочанка", "Сосни", "Котляри" та їх упорядженість

У Київському районі М.Харкова по вул.Челюскіна, пров.1-му М.Горького, вул.Паризької комуни, вул.Фізкультурній протягом багатьох років існують безгосподарні кладовища, площа яких внаслідок самовільних поховань постійно збільшується. Це негативно впливає на санітарний стан і природоохоронний режим місцевості, призводить до порушень земельного законодавства та викликає численні скарги громадян міста.

Для покращання санітарного стану, а також ураховуючи клопотання Київської районної в м.Харкові ради, депутата Харківської міської ради Кернеса Г.А. і керівництва ДСКП "Ритуал" щодо упорядженості вищезазначених кладовищ і подальшої передачі їх на баланс ДСКП "Ритуал", на підставі ст.116, 123 Земельного кодексу України, ст.25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", керуючись ст.59 зазначеного Закону, Харківська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. ГУ міського господарства (Савенко С.Г.):

1.1. Виступити замовником на проведення робіт з інвентаризації існуючих земельних ділянок, на яких розташовані кладовища "Бочанка", "Котляри". Термін - до 01.05.02 р.

1.2. Розробити проектно-кошторисну документацію, виконати роботи з упорядженості кладовищ "Сосни", "Олешки", "Бочанка", "Котляри" (установлення огорожі).

1.3. Підготувати пропозиції щодо передачі земельних ділянок кладовищ "Сосни", "Олешки", "Бочанка", "Котляри" в користування ДСКП "Ритуал" в установленому порядку.

2. Виконкому міської ради, ГУ бюджету та фінансів вишукати кошти на проведення робіт з інвентаризації, розробки проектно-кошториєної документації та виконання робіт з упорядженості вищезазначених кладовищ.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря Харківської міської ради Петренка М/Я. і постійну комісію Харківської міської ради з питань транспорту, зв'язку, житлово-комунапьного господарства та екології.

Міський голова

М.Д.ПИЛИПЧУК