МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
14.03.2007 N 143

Про ліквідацію державного підприємства з газопостачання та газифікації "Підгайцігаз"

Відповідно до Цивільного кодексу України (435-15) , Господарського кодексу України (436-15) , Закону України "Про управління об'єктами державної власності" (185-16) , на виконання п. 2 наказу Мінпаливенерго від 23.01.2007 N 21 (v0021558-07) "Про передачу державного майна, яке не підлягає приватизації і використовується для забезпечення розподілу природного газу, з балансу відкритих акціонерних товариств та державних підприємств з газопостачання та газифікації Тернопільської області на баланс ВАТ "Тернопільгаз" НАКАЗУЮ:
1. Ліквідувати державне підприємство (ДП) з газопостачання та газифікації "Підгайцігаз" (код ЄДРПОУ 24630349), розташоване за адресою: вул. Староміська, 2-а, м. Підгайці, Тернопільська обл., 48000.
2. Директору ДП "Підгайцігаз" Чорновусу Йосипу Петровичу створити ліквідаційну комісію та у тижневий термін повідомити Мінпаливенерго про її персональний склад.
3. Увільнити Чорновуса Й.П. від виконання обов'язків директора ДП "Підгайцігаз" за його згодою та призначити його головою ліквідаційної комісії цього підприємства.
4. Голові ліквідаційної комісії ДП "Підгайцігаз" Чорновусу Й.П.:
4.1. У триденний термін повідомити відповідного державного реєстратора про рішення щодо ліквідації юридичної особи та подати йому в установленому законодавством порядку необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів.
4.2. Відповідно до чинного законодавства опублікувати у спеціальному додатку до газети "Урядовий кур'єр" та/або в офіційному друкованому виданні органу державної влади або органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням підприємства інформацію про його ліквідацію, порядок та термін заяви претензій кредиторами, а явних (відомих) кредиторів повідомити персонально у письмовій формі.
4.3. Працівників підприємства, не зайнятих у роботах з ліквідації, звільнити за п. 1 статті 40 КЗпП України (322-08) із забезпеченням додержання їх прав та інтересів відповідно до чинного законодавства України.
4.4. У встановленому порядку:
- забезпечити проведення інвентаризації, оцінки наявного майна підприємства та складання проміжного ліквідаційного балансу для подання його у місячний термін Мінпаливенерго на затвердження;
- вжити необхідних заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості підприємства та розрахуватися з кредиторами;
- здійснити інші заходи, пов'язані із ліквідацією підприємства.
4.5. Надавати Департаменту майнових відносин та реформування власності Мінпаливенерго до 10 числа кожного місяця, наступного за звітним, звіт про хід ліквідації ДП "Підгайцігаз".
4.6. Забезпечити складання ліквідаційного балансу та подання його з висновками ліквідаційної комісії Мінпаливенерго на затвердження.
4.7. Якщо вартості майна підприємства, що ліквідується, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, у місячний термін звернутись до господарського суду із заявою щодо порушення справи про банкрутство підприємства відповідно до статті 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) , про що повідомити Мінпаливенерго.
4.8. У триденний термін від дати внесення запису до Єдиного державного реєстру про припинення діяльності ДП "Підгайцігаз" надати Департаменту майнових відносин та реформування власності Мінпаливенерго відповідні підтверджувальні документи про вилучення ДП "Підгайцігаз" з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
4.9. У термін до 01.10.2007 завершити виконання заходів з ліквідації підприємства, передбачених законодавством.
5. Департаменту кадрової політики та організаційно-документального забезпечення (Алексєєва Т.К.) підготувати та подати керівництву Мінпаливенерго відповідні матеріали щодо розірвання контракту з директором ДП "Підгайцігаз" Чорновусом Й.П.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Чупруна В.П.
Міністр
Ю.Бойко